Bakker Klink Irma gebakje

HomeNieuwsEr was eens… het Irma gebakje

Er was eens… het Irma gebakje

Hoe het begon.

Er was eens een jonge bakker die zoveel van zijn vrouw hield dat hij zijn nieuwste creatie naar haar vernoemde. Toen bleek dat de klanten dit betreffende gebakje erg waardeerde vroeg zijn vriend en collega bakker, of hij dit gebakje ook in zijn winkel mocht verkopen. En zo geschiedde het dat beide bakkers de ‘Irma” vast in hun assortiment hadden. En ze leefde nog lang en gelukkig 😉

Het klinkt als een sprookje, maar toch is het waar. Oud bakker Wijnand Freek ontwikkelde toen hij als banketbakkersleerling werkzaam was bij de zeer gerenommeerde bakker Polak in Den Haag, een hazelnootschuimgebakje en vernoemde dit naar zijn vrouw Irma.

Hoe het verder ging.

Toen Wijnand later voor zichzelf begon, heeft hij het gebakje met goedkeuring van de familie Polak ook opgenomen in zijn eigen assortiment. De vriend en collega bakker uit “het sprookje” van hierboven was Huub van der Zijden, de vader van Max. Omdat het gebakje ook in de bakkerij van Huub altijd een groot succes is geweest, kunnen we bijna niet anders dan het nu te eren als Tijdelijke Topper van Toen.

Het gebakje.

Het gebakje is een hazelnoot slagroomgebakje waarbij beide plakjes (onder en boven) door de chocolade worden gehaald. Tussen beide laagjes komt slagroom en de zijkanten worden aangezet met gebroken hazelnoten. Een flinke rozet slagroom op de bovenkant maakt het helemaal af!

Geniet nog tot 9 oktober 2021 van dit heerlijke gebakje, want daarna verdwijnt het op magische wijze weer uit ons assortiment.