Ons team van brood- en banketbakkers in onze bakkerij aan de Herenstraat in Voorburg.

Onze bakkers staan iedere nacht voor u klaar

HomeDe bakkerij

De bakkerij

Onze bakkerij

Iedere nacht, wanneer de meeste mensen nog liggen te slapen, staan onze brood- en banketbakkers in de bakkerij. Ze mengen, kneden, bakken en verpakken het brood en banket dat daarna naar de winkels wordt gebracht. Naast de bekende recepturen wordt er ook veel nagedacht over het verbeteren van de kwaliteit en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat is niet alleen goed voor het assortiment, maar zo blijft het werk ook een uitdaging. Een uitdaging die onze bakkers met passie vervullen.

De geschiedenis van de bakkerij

De bakkerij van Bakker Klink is onlosmakelijk verbonden met de regio en speciaal de gemeente Voorburg. Zo wordt in het pand aan de Herenstraat al sinds 1612 brood gebakken. Sinds 1795 is dat onder de naam van Bakkerij Klink. Er zit daarmee veel historie in het pand. En dat voel je. Het team van brood- en banketbakkers is een trouwe garde waarvan er sommige al bijna hun hele carrière bij ons in dienst zijn. De verhalen die zij kunnen vertellen over bijna ieder plekje in onze bakkerij zijn talrijk. Natuurlijk horen bij zo’n oud pand ook ongemakken. Het pand is in de afgelopen 225 jaar immers vaak aangepast of uitgebreid en zit midden in een woongebied. Dat geeft een heel andere indeling dan wanneer we morgen een nieuwe bakkerij zouden bouwen op een bedrijventerrein. Toch houden we ervan bij Bakker Klink, van die oude vertrouwde sfeer.

De moderne tijd

Ook in tegenwoordige tijd staat Bakker Klink midden in de samenleving. We zijn betrokken bij initiatieven in de regio en dragen ons steentje bij aan voor maatschappelijke doeleinden. Zo werken we samen met de app 2Good2Go om voedselverspilling tegen te gaan en komt de Voedselbank regelmatig langs om overtollige producten op te halen.

Natuurlijk voldoet de bakkerij ook aan de eisen van deze tijd. Moderne machines ondersteunen de bakkers in hun werkzaamheden, de ovens worden allang niet meer op hout gestookt en ook worden er geen de bloembalen meer naar de bloem zolder gesjouwd. Gelukkig maar! Het moderne werken zorgt ervoor dat onze brood- en banketbakkers in kunnen spelen op trends en de wensen van de klanten anno 2020. Gelukkig blijft handwerk altijd hip. Bakker Klink zou je kunnen omschrijven als een moderne dame in een antieke jas. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan ons succes. En daar zijn we trots op.