De Telegraaf met oliebollen nieuws

HomeNieuwsDe Telegraaf; Max verteld over de verkoop van oliebollen

De Telegraaf; Max verteld over de verkoop van oliebollen

Oliebollen nieuws in deze rare tijden

In deze rare tijden is er veel te doen over de oliebollen. Zo ook in de financiële Telegraaf van gisteren. Een aantal bakkers werd gevraagd naar hun ervaringen, waaronder onze Max.
Lees onderstaand hoe hij verteld over de verkoop van oliebollen dit jaar en welke maatregelen Bakker Klink heeft getroffen om dit op een corona veilige manier te kunnen doen. Extra verkooppunten zoals de Winterwinkel en natuurlijk de oliebollenkramen bij meerdere van onze winkels. Meer over onder andere onze gewijzigde openingstijden voor oudejaarsdag lees je hier.

Lees je het liever direct op de site van De Telegraaf? Klik dan hier.

En mocht je inderdaad te veel oliebollen hebben gekocht… Warm ze dan de volgende dag op als een ware professional met deze opwarmtips. Of kijk bij onze recepten voor oliebollen wentelteefjes of oliebollen toastjes.

 

DE TELEGRAAF  Gisteren, 19:10 in FINANCIEEL
AMSTERDAM – Bakkerijen en veel oliebollenkramen verkopen meer oliebollen door de lockdown. De Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging (NBOV) hoort van hun leden dat het „ontzettend druk” is. Om hun oliebollen coronaproof aan de man te brengen, bedenken bakkers en andere oliebollenverkopers creatieve oplossingen. Zo organiseren tientallen bakkerijen een oliebollendrive-in.
Bakkerijen merkten het hele jaar al dat meer consumenten kozen voor lokaal boodschappen doen, vertelt een woordvoerder van de NBOV. Dat zet tijdens de lockdown in de feestmaand dus door. Ambachtelijke bakkerijen verkopen ook beduidend meer feestelijke producten zoals de oliebol dan in andere jaren. „Mensen willen het thuis gezellig maken en daar helpen deze feestelijke lekkernijen natuurlijk bij”, aldus de zegsman.
Onder meer in Breda, Gorinchem, Rijnsburg, Westervoort en Wehl zorgen oliebollendrive-ins voor zo ongeveer het enige uitje dat nog mogelijk is tijdens deze lockdown. Bakkerij van Maanen in Rijnsburg opent woensdag zo’n drive-in. „Normaal hebben we kramen bij onze winkels staan om de oliebollendrukte in goede banen te leiden, maar daar kregen we geen vergunning voor dit jaar”, aldus een woordvoerster. Zodoende bedacht de eigenaar om de bakkerij op het bedrijventerrein om te bouwen tot oliebollendrive-in, waar mensen in een ’winterwonderland’ met nep-sneeuw hun, meestal online bestelde, oliebollen kunnen ophalen.
Drukte
Ook Max van der Zijden, eigenaar van Bakker Klink in de regio Den Haag, heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de oud-en-nieuwdrukte in zijn zes bakkerijen te spreiden, want „we verwachten 15 procent meer oliebollen te verkopen dan normaal.” Van der Zijden huurt een extra pand in het centrum van Voorburg en heeft in overleg met de gemeente bij een andere locatie een extra ingang geregeld. Allemaal om de mensenstroom goed te coördineren. Bovendien zorgen entertainers ervoor dat mensen zich aan de anderhalve meterregel houden.
De verklaring van Van der Zijden voor de grotere vraag dit jaar naar oliebollen? „In andere jaren vieren veel mensen oud en nieuw bij iemand anders en hoeven ze zelf niet voor de oliebollen te zorgen, en nu dus wel. Bovendien kopen ze er altijd te veel.”