HomeReceptenVerloren brood met mozzarella

Verloren brood met mozzarella

Wentelteefjes zoals onze buren dat doen

Onze zuiderburen weten namelijk ook wel raad met brood dat over blijft. Wat wij wentelteefjes noemen heeft in België vaak verloren brood. En in tegenstelling tot bij ons, zijn ze niet zoet maar hartig.

Ingrediënten:

12 sneetjes (wit) brood
1/2 bos
1 bolletje mozzarella
100 gram gepaste mozzarella
50 ml melk
Olie of boter om te bakken
Peper
Zout

Aan de slag!

Wil je er echt een feestje maken dan steek je mooie rondjes uit de sneetjes brood. Dit kan met een vormpje maar ook heel makkelijk met een glas. De boterhammen door de helft snijden kan ook.
Mix in een grote kom de eieren met de melk, geraspte mozzarella, basilicum en peper en zout naar smaak.
Snij het bolletje mozzarella in dunne plakjes. Zorg dat je in ieder geval 6 plakjes hebt.
Haal de broodrondjes door het beslag en bak ze in een koekenpan op medium vuur goud bruin. Leg op 6 van de rondjes een plakje mozzarella en dek af met een nieuw broodrondje. Je hebt dan dus een soort wentelteefjes tosti’s gemaakt.
Warm serveren of koud in de broodtrommel, het kan wat ons aangaat allebei!
Nog een recept zoeken? Kijk dan op onze recepten pagina.