De herfst in een kommetje!

HomeReceptenToscaanse broodsoep

Toscaanse broodsoep

Toscaanse broodsoep!

Maak met brood dat over is gewoon eens een lekkere soep. Met deze soep vang je de herfst in een kommetje.

Ingrediënten:

  • 2 stelen selderij, gehakt
  • 200 g wortel, geschild en gehakt
  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 400 g gekookte witte bonen (pot of blik)
  • 1 liter water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g oud brood (volkoren, desem of bruin)
  • handje basilicumblaadjes
  • extra: bakplaat

Aan de slag!

Bak in een grote steelpan de selderij, wortel en ui in 2 eetlepels olijfolie ongeveer 5 minuten. Doe de knoflook en boerenkool erbij en bak een paar minuten tot de boerenkool is geslonken. Doe de tomatenblokjes in de pan en doe er daarna nog twee keer een blikje gevuld met water bij. Breng de soep aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Spoel de bonen schoon in een vergiet onder de kraan. Doe de helft van de bonen in de soep. Pureer met een staafmixer de andere helft van de bonen samen met een lepel soep. Roer de puree door de soep zodat deze iets bindt. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het oude brood in grove stukken. Verdeel de soep over diepe borden. Verdeel het brood over de soep en druppel er de rest van de olijfolie overheen. Je kunt de soep dikker maken door meer brood toe te voegen. Garneer met basilicumblaadjes.

 

Dit is een recept van Brood.net

Neem er eens een kijkje. Er staan nog veel meer lekkere recepten op.