Te lekker om vanaf te blijven!

HomeReceptenSpeculaas Trifle

Speculaas Trifle

Hèt toetje in deze speculaastijd!

In deze tijd van het jaar mag een toetje met speculaas natuurlijk niet ontbreken. Kies daarom eens voor deze Trifle met speculaas. Dit toetje komt het best tot zijn recht in een paar mooie glazen, zodat de laagjes goed zichtbaar zijn.

Ingrediënten:

  • 1 pak Bakker Klink speculaasjes
  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • borrelglaasje kaneel- of speculaaslikeur (heb je dit niet in huis, gebruik dan een koffielikeur naar keuze)
  • 75 gram (fijne) suiker
  • Groot blik kersen

Aan de slag!

Klop in een grote mengkom de slagroom lobbig met de suiker. Voeg daarna de mascarpone toe en roer totdat het een gladde massa is. Voeg als laatste de likeur toe.

Breek de speculaas in kleine stukjes. Laat de kersen uitlekken.

Vul nu 4 glazen met een laagje speculaas stukjes. Daarna een laagje kersen en vervolgens een laagje van het mascarpone mengsel. Herhaal deze 3 lagen nog een keer.

Om netjes te kunnen werken kan je het beste een (wegwerp)spuitzak gebruiken. Heb je die niet in huis, doe dan wat van het mascarpone mengsel in stevige plastic zak en knip er een puntje vanaf. Ook met dunne reepjes bakpapier kan je de randjes mooi schoonhouden. Zet het reepje bakpapier aan de binnenkant van het glas tegen de rand. Na het vullen verwijder je het bakpapier en voila! Een toetje als een pro.

Zet de glazen nog een uurtje in de koelkast. Hierdoor stijft de mascarpone op en worden de speculaas stukjes zachter. Eet smakelijk!

 

Nog een recept zoeken? Kijk dan op onze recepten pagina.