Oliebollen wentelteefjes landscape

Wentelteefjes van oliebollen

HomeReceptenOliebollen wentelteefjes

Oliebollen wentelteefjes

1 Oliebol is geen oliebol!

Dat wordt bij ons in de familie hard geroepen. Wat ons aangaat zijn het dan ook een van de lekkerste winterspecialiteiten. We kopen er vaak meer dan goed is en dus zitten we op 1 januari nog met een schaal vol oliebollen die over zijn.

Geen probleem! Want met dit recept geeft je je oliebollen een tweede leven dat zeker niet onder doet voor die eerste zalige hap van het seizoen. Misschien zelfs wel reden genoeg om expres wat extra oliebollen te kopen.

Oliebollen wentelteefjes

Begin de dag (óf middag wanneer je hebt uitgeslapen) met een lekker ontbijtje. Snijd de oliebollen in plakjes van een halve centimeter dik. Meng in een lage kom eieren met een scheutje melk en wat kaneel. Haal de plakjes oliebol er een voor een doorheen en bak ze daarna bruin in een hete pan met wat olie of boter.

Serveer de oliebollen wentelteefjes warm met natuurlijk nog wat van die overgebleven poedersuiker eroverheen. Klaar is je nieuwjaarsontbijt. Of lunch…

Zoek je iets voor bij de borrel? Maak dan dit recept voor de lekkerste toastjes van oliebollen. Voor een lunch zonder oliebollen kan je natuurlijk ook onze belegtip bekijken voor een heerlijk broodje filet american.

Oliebollen wentelteefjes landscape