recept oliebollen crackers

Maak toastjes van je oliebollen!

HomeReceptenOliebollen toastjes

Oliebollen toastjes

Oliebollen!

De traktatie op oudejaarsavond. Maar ook op nieuwjaarsdag kom je er goed mee weg. Heb je toch nog oliebollen over? En hou je van de combinatie zoet en hartig?

Dan is het echt een heel goed idee om hele dunne plakjes te snijden van je oliebollen en er toastjes van te maken.

Hoe ga je te werk?

Snij de oliebollen in plakjes van ongeveer 2-3 mm dik. De kontjes zijn niet zo geschikt om in dit recept te gebruiken. Ze worden snel te bruin.

Leg de dunne plakjes oliebol op een ovenplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden Celsius. De oliebollen plakjes moeten krokant worden maar zeker niet te donker. Je laat de plakjes oliebol dus meer drogen dan bakken. Goed laten afkoelen en klaar zijn je toastjes! Heerlijk bij de borrel met kaas in allerlei soorten. Of een smeuïge paté. Je kan de toastjes goed bewaren in een dichte trommel. Voorlopig kan je dus nog wel even genieten van je ‘oude oliebollen’.

Zoek je meer iets voor bij het ontbijt? Kijk dan hier naar ons recept voor oliebollen wentelteefjes of een stoere boterhamstapel.

 

recept oliebollen crackers