HomeReceptenKruidige wentelteefjes met aardbeien

Kruidige wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met een frisse bite

Zit in wentelteefjes maar toe aan een beetje een pit? Kies dan eens voor deze kruidige wentelteefjes met aardbeien uit de oven.

Ingrediënten:

  • 8 boterhammen (brioche)brood
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 150 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels verse gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 eetlepels fijne suiker + wat extra
  • 3 eieren
  • 200 gram aardbeien

Aan de slag!

Bestrijk alle boterhammen brood met een dikke laag gembersiroop en leg ze in een ingevette ovenschaal of bakblik. Strooi daarna de rozemarijn eroverheen. Klop in een grote kom de melk met de slagroom, vanille-essence, fijne suiker en eieren. Schenk vervolgens het melkmengsel over de boterhammen. Snijd daarna de aardbeien in plakjes en verdeel ze over en tussen de boterhammen en bestrooi daarna met de extra suiker naar smaak. Dek ovenschaal of het bakblik af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven op 180° C. Verwijder het aluminiumfolie en bak nogmaals 20 minuten tot de boterhammen goudbruin zijn.

Serveer de kruidige wentelteefjes met wat extra aardbeien of ander fruit.

Nog een recept zoeken? Kijk dan op onze recepten pagina.