Krentenbollen cake
Een bijzondere cake van krentenbollen
We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar het zou zomaar kunnen dat je krentenbollen overhebt. Daar maken we de showstopper van je volgende brunch van. Of het perfecte dessert.
Ingrediënten:
- 5 krentenbollen
- 250 ml slagroom
- 4 eieren
- 50 gram koude roomboter
- 75 gram suiker
- Zakje vanille suiker
- Snufje zout
- Theelepeltje kaneel
- Pecannoten naar keuze
Aan de slag!
Snij de krentenbollen in blokjes van ongeveer 2 centimeter en leg in een ingevet bakblik of ovenschaal. Meng dan in een kom de slagroom, de eieren, de suiker, de vanille suiker, de kaneel en het zout met een garde. Giet het slagroommengsel over de krentenbollen en laat het 10 minuten rusten.
Schep de krentenbollen nog een keer door en bestrooi eventueel met de pecannoten. Als laatste nog een paar kleine blokjes roomboter erover verdelen. Je bakt de krentenbollen cake in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 40 minuten goudbruin. Gegarandeerd een mooie toevoeging aan je brunch tafel.
Al ontbeten? Schep er dan een bolletje vanille- of notenijs naast voor een perfect dessert.
Nog een recept zoeken? Kijk dan op onze recepten pagina.