Hotdog zalm met zuurkool
Zuurkool alleen voor de winter? Natuurlijk niet!
Want met een lekker wit broodje, zuurkool, zalm en spek maak je de lekkerste hotdog!
Ingrediënten:
- 4 witte broodjes
- 250 g Noorse zalmfilet
- 50 g geraspte belegen kaas
- 4 plakken ontbijtspek
- 150 g zuurkool
- 75 ml slagroom of kookroom
- 1 handje kiemgroenten of waterkers voor garnering
Aan de slag!
Kook de zuurkool in de slagroom totdat de zuurkool lekker smeuïg en warm word. Snij nu 4 mooie repen van de zalm en rol deze in het spek. Bak de zalm in de koekenpan rondom goud bruin totdat de zalm gaar is. In een anti-aanbak pan hoef je geen olie toe te voegen, het spek is vettig genoeg. Snij het witte broodje van boven in en bestrooi met de grootste helft van de geraspte kaas. Leg hierop de romige zuurkool en daar bovenop het zalm/spek worstje. Garneer af met de overgebleven geraspte kaas en kiemgroenten.
Dit recept is van Brood.net
Neem daar vooral eens een kijkje voor nog veel meer lekkere brood recepten.