Bakker Klink recept broodtaart

Steel de show tijdens het paasontbijt

HomeReceptenBroodtaart!

Broodtaart!

Ingrediënten:

  • casinobrood wit in de lengte gesneden
  • 125 gram zure room
  • 200 gram roomkaas
  • bieslook naar smaak en voor garnering
  • peterselie naar smaak
  • komkommer
  • 6 radijsjes
  • 7 a 8 eieren
  • 150 gram flinterdun gesneden ham
  • peper en zout naar smaak

 

Aan de slag!

Meng in een kommetje de zure room, roomkaas, fijngesneden bieslook en peterselie goed door. Voeg dan naar smaak peper en zout toe.

Snijd van de lange boterhammen de korstjes af en leg de boterhammen netjes op elkaar.

Pak nu de eerst boterham van de stapel en besmeer deze met het roomkaasmengsel. Een dun laagje in voldoende. Boven op de roomkaas leg je lange slierten komkommer. Schaaf hiervoor een paar mooie lange plakken door met de kaasschaaf de komkommer in de lengte te schaven. Boven op de komkommer leg je de volgende boterham. Hierop komt weer een dun laagje van het roomkaasmengsel. Leg dan de ham op de boterham. Herhaal deze stappen ook met dun geschaafde plakjes radijs en dunne plakjes ei.

Wanneer alle lagen op hun plek liggen, bestrijk je de broodtaart rondom met het roomkaasmengsel. Daarna kan je de broodtaart decoreren. Wij kozen voor sprietjes bieslook als gras met boven op een paashaasje van ei. Maar ook slierten komkommer staan heel mooi aan de zijkant met boven op een extra laagje ham.

Natuurlijk kan je eindeloos variëren met deze broodtaart. Kies voor een andere soort brood. Vervang de ham door houmous voor een vegetarische variant of door gerookte zalm met fijngesneden dille aan de zijkanten. Ook het roomkaasmengsel kan je aanpassen naar je smaak of stemming. Kies er bijvoorbeeld voor om een flinke lepel grove mosterd toe te voegen of kerriepoeder.

De keuze is aan jou!

Bakker Klink broodtaart aangesneden

Nog iets lekkers maken? Bekijk dan ook ons recept voor gevulde eierbroodjes.

En die korstjes, niet weggooien hoor! Daar maak je in een handomdraai de lekkerste croutons van voor in de sla, bij de soep of gewoon zo bij de borrel.