Broodje worst van de BBQ
Lekker broodje van de BBQ-restjes
Op de camping of in de achtertuin, het maakt eigenlijk niet uit. Twee dingen zijn zeker wanneer je gaat BBQ’en: het is altijd een feestje en je hebt altijd over!
Natuurlijk kun je de restjes de volgende dag met een flinke dot mosterd op een borrelplank leggen. Maar door er een lekker broodje van te maken, heb je twee avonden een prima maaltijd.
Voor dit recept nemen we een lekker worstje. Grill het aan beide kanten tot er van die mooie grillstreepjes op staan. Zet, wanneer het afgekoeld is, het worstje in de koelkast. De volgende dag bak je een ui lekker zacht in een koekenpan, op de BBQ of op de Skottelbraai. Warm daarna het worstje ook nog even door. Beleg vervolgens een wit hard broodje met de gebakken ui, zongedroogde tomaatjes en het worstje. Wat fijngesneden peterselie maakt het helemaal af.
Natuurlijk zijn er ook heerlijke broodjes te maken met ander vlees dat je over hebt. Zo kan je overgebleven pulled pork heel goed combineren met coleslaw en barbecuesaus. Of overgebleven ribvlees, barbecuesaus en uienringen. Overgebleven biefstuk doet het heel goed met rucola, rode ui en mosterd op een ciabatta. En natuurlijk kan je ook vis gebruiken voor een heerlijk broodje met dillesaus en sla.
Eet smakelijk!