HomeReceptenBroodfrietjes

Broodfrietjes

Broodfrietjes

De kapjes van het brood of gewoon een paar boterhammen die over zijn. Je maakt er de lekkerste broodfrietjes van! Begin met de boterhammen in dunne reepjes te snijden. En dan kan het feest beginnen! Want wat zijn er veel mogelijkheden om je broodfrietjes mee te kruiden. Wij hebben er 4 uitgeprobeerd. En het leuke is dat je de ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt.

Italiaanse broodfrietjes

Meng in een ruime schaal olijfolie met Italiaanse kruiden. Liefst natuurlijk verse kruiden en verse knoflook. Pof de knoflook eerst voor een heerlijke zachte smaak. (Heb je nog een restje kruidenboter in huis? Smelt deze dan en haal de broodreepjes hier door heen.) Roer daarna de broodreepjes door het mengsel en leg ze op een bakplaat met bakpapier, zo’n 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Heerlijk zo uit het vuistje. Maar ook erg lekker met bv smeerbare camembert op de borrelplank.

Chili broodfrietjes

Toe aan een beetje pit? Meng dan eens wat gesmolten (room)boter met een lepeltje sambal. Haal de broodreepjes er door heen totdat ze rondom goed bedekt zijn, en leg ze op een bakplaat met bakpapier, zo’n 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Nog een paar gedroogde chilivlokken er over heen en klaar zijn de chili broodfrietjes. De echte durfal dipt ze natuurlijk nog even in de chilisaus of sambal.

Kaas broodfrietjes

Restje kaas in huis? Mooi. Daar maken we dan lekkere kaas broodfrietjes van. Meng in een ruime kom olijfolie met geraspte kaas en een lepeltje kummel. In dit recept hebben we belegen kaas en mozzarella gebruikt. Haal de broodreepjes er doorheen en leg ze op een bakplaat met bakpapier, zo’n 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin en knapperig zijn.  Ook lekker bij een kop soep!

Kaneel broodfrietjes

Zin in zoet? Dat kan natuurlijk ook. Smelt dan in een ruime kom wat (room)boter en meng dit naar smaak met kristalsuiker en kaneel. Haal de broodreepjes er door heen totdat ze rondom goed bedekt zijn. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Wij hebben er nog een dun laagje poedersuiker overheen gestrooid. Maar je kunt ook denken aan glazuur (van poedersuiker met een lepeltje water) of bijvoorbeeld chocolade saus om te dippen.

Waarschijnlijk heb je het al wel in de gaten, de mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen met betrekking tot smaak, maar ook wanneer je ze eet. Ons advies is dan ook om flink te variëren. En die leuke puntzakjes, die kochten we bij de Hema 🙂

Nog een recept zoeken? Kijk dan op onze recepten pagina.