HomeNieuwsVerspillingsvrije week

Verspillingsvrije week

FEIT: Per week gooien we in Nederland 2 miljoen kilo brood weg!
Dat zijn zo’n 4 boterhammen per persoon per week. Verder verdwijnt er ook nog zo’n 5,7 miljoen kilo aan zuivel, groente, fruit, vlees en aardappelen in de prullenbak.

Cijfers waar wij eerlijk gezegd best van schrokken. Want dat is natuurlijk veel te veel! Daarom doen wij als bakker mee aan de Verspillingsvrije week van 07 t/m 13 september. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor een gezamenlijk doel: samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030.

Doe jij mee? We gaan je gedurende deze week verrassen met allerlei leuke recepten, weetjes en slimme tips op Facebook, Instagram en Linkedin. Ook onze receptenpagina vullen we deze week regelmatig aan. Maar kijk ook eens op de site van samen tegen voedselverspilling en download bijvoorbeeld de gratis Verspillingsvrije Coach-app. Kleine stapjes kunnen natuurlijk ook. Want iedere oude boterham die wordt omgetoverd tot een nieuw feestmaal, is weer een boterham minder in de prullenbak.
Samen lukt het ons wel!