TooGoodToGo

HomeNieuwsTooGoodToGO

TooGoodToGO

Samen tegen verspilling

Een goed gevulde tas producten tegen een lage prijs èn ook nog eens minder voedsel verspillen? Dat is Too Good To Go.

Natuurlijk zijn we bij Bakker Klink tegen voedselverspilling. Doodzonde dat er per week gemiddeld zo’n 2 miljoen kilo brood niet gegeten wordt. Onze brood- en banketbakkers plannen zorgvuldig de hoeveelheden die ze van iedere product maken. Maar ook wij lopen ertegen aan dat het een lastig koord is om over te balanceren. Want we willen jou als klant ook nog van brood kunnen voorzien wanneer je om 16:00 uur onze winkel binnenkomt. Ook zijn er verkoopinvloeden zoals bijvoorbeeld het weer, waar we geen grip op hebben. Het kan dus gebeuren dat onze winkels aan het eind van de dag nog brood- of gebakproducten over hebben.

Too Good To Go is hiervoor een goede oplossing.

Halverwege de middag kunnen onze verkoop(st)ers een goede inschatting maken of zij producten over houden. Mocht dit het geval zijn, dan maken zij hiervan een Magic Box. Brood, gebak, koek, chocolade, er kan van alles in een Magic Box zitten. Maar altijd met een waarde van tenminste 14,99 euro.

Via de app kun je als consument een Magic Box reserveren. Je betaalt hiervoor 4,99 euro en kunt hem tussen 16:45 en 17:15 uur ophalen. Het kan zijn dat er geen boxen beschikbaar zijn bij je favoriete winkel. Wellicht dan wel bij een andere. Over wat er in de Magix Box van die dag zit, kunnen we niets zeggen. Dat blijft een beetje magie. Zijn er na het vullen van de Magic Boxen toch nog producten over? Dan brengen we deze naar de Voedselbank. Zo verspillen we ècht niets.

Kijk in de app vooral ook eens lekker rond. Want naast je bakker, zijn er nog veel meer bedrijven die Magic Boxen vullen met de lekkerste producten die ècht nog te goed zijn om te worden weggegooid.