De eenvoud van smaak.

HomeNieuwsTerug naar de basis

Terug naar de basis

Bakker Klink gaat terug naar de basis, terug naar de eenvoud van smaak.

Wanneer je als bakker al 227 jaar bestaat heb je al veel bewegingen in de branche meegemaakt. Ontwikkelingen, nieuwe grondstoffen en natuurlijk heel veel nieuwe kennis. Ook wat de klant wil is in de loop van de jaren menig maal veranderd. Het toevoegen van Jodium, verschillende soorten graan, verreikt met vitamine of het verminderen van de koolhydraten.

De afgelopen jaren kon het niet op. Alles werd meer, groter en vooral luxer. Noten, zaden, desem we voegden van alles toe voor een onderscheidende boterham. Natuurlijk paste ook wij als Bakker Klink ons assortiment hierop aan. Tenslotte willen we onze klanten verrassen met lekkere en kwalitatief goede producten. Nu is er echter weer een andere trend aan het ontstaan. De keuzes van de klant veranderen door de wereld er ineens weer heel anders uitziet en de dagelijkse kosten enorm stijgen. Daarom kijken we opnieuw kritisch naar onze producten. Corona zette immers niet alleen ons leven op de kop maar heeft ons ook iets geleerd. Namelijk terug naar de basis. We brachten met onze dierbaren meer tijd door in kleine kring en beleefde onze vrije tijd intensiever. Rust en eenvoud vielen gewild of ongewild als een deken over ons heen.

Het zette onze brood- en banketbakkers aan het denken. Want hoe lekker onze luxeproducten ook zijn, we mogen de smaak en prijs van de eenvoudigere producten zeker niet vergeten. Goede ingrediënten hebben niet altijd toevoegingen nodig. Ze zijn goed in hun eenvoud van smaak.

Met dit in gedachten hebben we keuzes gemaakt en ons broodassortiment anders ingericht. We hebben bewust gekozen om het luxe assortiment iets smaller te maken om zo ruimte te creëren voor kwalitatief goede, smaakvolle maar eenvoudigere broodsoorten. Onze bakkers vonden andere grondstoffen die ook in prijs aantrekkelijk zijn. Hierdoor herintroduceren we nu het Wit Knip en Bruin Knip. Eigenlijk 2 oude bekende die qua smaak, gezondheid en eeteigenschappen gewoon een hele lekkere boterham zijn. Om ook de volkoren liefhebber tegemoet te komen hebben we door wat aanpassingen te doen in de grondstoffen, het Allison in prijs kunnen verlagen. Samen met onze Eierkoeken, Witte Puntjes en Krentenbollen zijn deze soorten onze nieuwe basis.

Mooi voordeel van dit basis assortiment is zoals gezegd ook de prijs. Want deze ligt een stuk lager dan bij het luxe assortiment. En dat is natuurlijk mooi voor de knip. Zo bewegen we als Bakker Klink ook nu mee met de wereld om ons heen. En zorgen we ervoor een bakker te blijven voor iedereen in Voorburg, Den Haag en omstreken.

Betaalbaar brood van kwalitatieve goede ingrediënten, dat is terug naar de basis. Dat is terug naar de eenvoud van smaak.