HomeNieuwsHet belang van een volkoren lunch

Het belang van een volkoren lunch

De een viert feest en de ander had liever nog een weekje gehad. Welk team jij ook bent, we kunnen er niet omheen; de vakantie is weer voorbij.

Volkorenbrood: een voedzaam start van de dag

Ondanks dat de zomer gelukkig nog niet voorbij is, is het wel weer tijd om terug te keren naar het schoolritme en het vullen van de broodtrommels. Opgroeiende kinderen hebben tenslotte voedingsstoffen nodig voor hun leeravonturen en een voedingsmiddel dat hierbij niet over het hoofd mag worden gezien, is volkorenbrood.

Volkorenbrood biedt een uitstekende basis voor een voedzaam ontbijt of lunch. In vergelijking met wit brood bevat volkorenbrood de hele graankorrel, inclusief de vezelrijke buitenlaag en het voedzame binnenste gedeelte. Deze volledige samenstelling levert belangrijke voedingsstoffen zoals voedingsvezels, complexe koolhydraten, eiwitten, B-vitaminen en mineralen, zoals ijzer en magnesium.

De Voordelen van Volkoren voor Leerprestaties

Opgroeiende kinderen hebben constante energie nodig om zich te concentreren, te leren en te groeien. Volkorenbrood voorziet in langdurige energie door de langzame afgifte van koolhydraten. Dit helpt schommelingen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen en dat is beter voor de concentratie. De vezels in volkorenbrood dragen ook bij aan een gezonde spijsvertering en een verzadigd gevoel. Hierdoor grijpen we dan minder snel naar snacks.

Bouwen aan Sterke Hersenen

De voedingsstoffen in volkorenbrood spelen ook een cruciale rol bij de ontwikkeling van de hersenen. B-vitaminen, zoals foliumzuur, niacine en thiamine, helpen een gezonde hersenfunctie en de aanmaak van neurotransmitters die van invloed zijn op stemming en concentratie. IJzer is essentieel voor zuurstoftransport naar de hersenen, wat de cognitieve functie ondersteunt. Magnesium is betrokken bij het behouden van een normaal zenuwstelsel en het bevorderen van ontspanning.

Inspirerende Lunchtijd

Volkoren brood mag dan een gezonde keuze zijn, belangrijkste is dat de kinderen gevarieerd eten. Je kan dit makkelijk doen door het leuk te maken. Kies verschillende soorten beleg zoals magere eiwitten zoals kalkoen, kip of hummus, samen met knapperige groenten, een handje noten en een portie fruit. Zo eten ze niet alleen gezond, maar ook heel lekker!

Natuurlijk mag er ook wel eens gewoon lekker gesnoept worden. Daarom hebben wij de Klink Kleine Kanjers aanbiedingen op woensdagmiddag.

En wil je de broodtrommel extra leuk maken, kijken dan eens naar onze broodtrommelbriefjes of bekijk de boterhammen eens van de andere kant met dit boterham dambord.