HomeNieuwsBurgemeester op de koffie

Burgemeester op de koffie

Op 12 oktober kwam burgemeester Klaas Tigelaas op de koffie bij Bakker Klink. In de krant verscheen daarna onderstaand persbericht en foto.

Burgemeester bezoekt jarige Bakker Klink

Dit jaar bestaat Bakker Klink 225 jaar. Een bijzonder jubileum dat gevierd moet worden. Burgemeester Klaas Tigelaar ging daarom op visite bij eigenaar Max van der Zijden en werd ontvangen met koffie en natuurlijk taart. Onderdeel van het feestelijk jaar is het Klink Magazine dat is gemaakt. Als burgervader van de vestigingsplaats van de bakkerij mocht dhr. Tiggelaar het eerste exemplaar van dit magazine in ontvangst nemen.

Wie jarig is trakteert! En niet alleen de burgemeester. Het Klink magazine is dan ook voor alle klanten gratis beschikbaar in de winkels. Naast de geschiedenis van het bedrijf en de vele historische foto’s, vertellen klanten over hun ervaringen en geeft het een inkijkje achter de schermen van alle werkzaamheden. Van der Zijden “Voor vaste klanten zal het een feest van herkenning zijn. Maar ook voor andere lezers zal het direct duidelijk zijn, bij Bakker Klink zijn we trots. Trots dat we als bedrijf mogen vieren dat we al 225 jaar bestaan. Trots op onze mensen die dat dagelijks mogelijk maken. En trots dat onze klanten steeds weer voor ons kiezen.”

De geschiedenis van Bakker Klink is onlosmakelijk verbonden aan de gemeente Voorburg. Als sinds 1612 wordt er in het pand aan de Herenstraat brood gebakken. Sinds 1795 wordt dit door Bakker Klink gedaan. Dit zijn 75.703 nachten dat de oven is opgestookt. De winkels zijn meegegroeid met de gemeente; van verkoop vanuit de bakkerij naar de huidige zes winkels in Voorburg en Den Haag. Ook het assortiment is aangepast aan de wensen van de huidige tijd. Meerdere soorten, nieuwe smaken en kleurrijker gebak. Er is echter een specialiteit die in ere wordt gehouden, het Klinkertje. Dit rijk gevulde brood is rond 1800 bedacht als feestelijke afsluiting van een Foreburger Klinker maaltijd in herberg De Swaen. De Delftse studenten kwamen er speciaal voor in hun rijtuigen naar Voorburg gereden. Heden ten dage is het nóg steeds een product waar Bakker Klink trots op is.

Ook in de 6 winkels merken de klanten dat het feest is. Gedurende een jaar lang zullen er diverse acties zijn. Van 12 oktober t/m 07 november wordt de stichting Jarige Job in het zonnetje gezet. Deze stichting zorgt ervoor dat de 10-duizenden kinderen die jaarlijks hun verjaardag niet kunnen vieren, worden verrast met een verjaardagsbox. In deze verjaardagsbox zit alles om er op hun speciale dag een écht feest van te maken. Zowel thuis als op school. Klanten kunnen helpen zoveel mogelijk van deze verjaardagsboxen te doneren door een van de wekelijks wisselende actieproducten te kopen. Ieder verkocht actieproduct vertegenwoordigt, afhankelijk van het product, een aantal Jarige Job actiepunten. Bij slechts 70-Jarige Job actiepunten doneert Bakker Klink al een complete verjaardagsbox aan de stichting. Van der Zijden “Hoe meer verjaarsdagsboxen we kunnen doneren, hoe beter. Ons motto is niet voor niets, vier het moment en maak het bijzonder.”