Visual plastic vuilnisbelt

HomeInformatiePlastic toeslag, hoe zit dat?

Plastic toeslag, hoe zit dat?

Single Use Plastic toeslag

Wat en waarom?

We willen je graag informeren over onze toeslag op bekers en onze inspanningen om het gebruik van plastic te verminderen.

Laten we beginnen met de toeslag. Bij Bakker Klink rekenen we een toeslag op onze bekers omdat deze een coating bevatten die nodig is om de bekers geschikt te maken voor warme dranken. Het is belangrijk om te weten dat deze toeslag geen statiegeld is, maar een verplichte toeslag vanuit de overheid. Deze toeslag niet geldt voor onze broodzakken of cellofaan zakjes.

Toeslag

Om transparant te zijn over de toeslag, willen we je ook informeren over de richtprijs. Volgens de overheid zou de toeslag €0,25 per beker moeten bedragen. Echter, bij Bakker Klink hebben we ervoor gekozen om slechts €0,10 per beker te rekenen. Dit bedrag gebruiken wij om de stijgende kosten voor de inkoop van de bekers te compenseren. De leverancier van de bekers krijgt namelijk wel een extra belastingen te verwerken omdat hij bekers met een coating produceert, en rekent dit aan ons door.

Beker van thuis

Natuurlijk moedigen we het gebruik van herbruikbare bekers aan! Neem vooral je eigen beker, mok, thermosfles of koffiekopje mee om deze te laten vullen. Op die manier belasten we samen het milieu en je portemonnee zo min mogelijk.

Plastic draagtasjes

Nog een stap die we samen met de klant kunnen zetten is het ontmoedigen van het gebruik van plastic draagtassen. We zijn van mening dat elke kleine stap telt in onze missie om minder plastic in de maatschappij te verspreiden. Daarom vragen we je om zelf een tas mee te nemen wanneer je onze heerlijke producten komt ophalen.

Samen werken aan de toekomst

Als bakker met een lange geschiedenis, moet je ook vooruit kijken. Daarom willen we niet alleen lekker brood en gebak leveren, maar dit doen met de toekomst in gedachten. Door onze beker toeslag en onze inspanningen om het gebruik van plastic te verminderen, dragen we ons steentje bij aan een duurzamere maatschappij. Bedankt voor je begrip en medewerking.