Klink_Klinkertje

HomeInformatieKlinkertje; brood met een verhaal!

Klinkertje; brood met een verhaal!

Foreburgh en Leidenschendam

Al vanaf ca. 1800 wordt het Klinkertje als afsluiting van een feestelijke maaltijd geserveerd in Herberg de Swaen aan de Herenstraat in Voorburg. Dit rijk gevulde brood zit boordevol rozijnen, zuivere amandelspijs, amandelen en een vleugje honing. Delftse studenten kwamen er speciaal voor in hun rijtuigen naar Voorburg gereden. Ook de vele bezoekers vanaf de vaarroute tussen Leiden en Delft, waarmee in 1880 De Lytsche Dam ontstond, wisten zo’n goede maaltijd wel te waarderen.

Den Haag

Maar de herberg was ook een mooie uitvalshoek voor onder andere de bewoners van het hedendaagse Den Haag en een geliefd logement voor zowel de normale man maar ook voor de adel.

Het was een oase van rust voor eenieder die de drukte van de stad wilde ontvluchten. Prinses Marianne der Nederlanden, dochter van Koning Willem I, (1810-1883) had haar eigen kamer in herberg en ook Dirk van Alkemade, eigenaar van Landgoed Leeuwensteijn was er vaste klant.

Vandaag de dag!

De Klinker was er dus voor iedereen. Ook nu is de Klinker nog een echt een lokaal product dat gewaardeerd wordt door onze klanten. Als bakker zijn we dan ook trots op dit heerlijke brood met een verhaal.

Door de mooie verpakking en het toevoegen van dit verhaal, is het Klinkertje ook uitermate geschikte om cadeau te doen. Dat is nog eens lekker binnenkomen 🙂